019 2019 verslag en foto's Koekoek 9 september

Septemberoffensief met bevrijding op 9 september in de Koekoek.

Op rust gestelde leerkrachten van het H.Pius X-Instituut, verenigd in Seniorpix waren weer talrijk opgekomen voor de jaarlijkse startdag in de Koekoek. Danny Van Lierde, Guy Verstraelen, Ludo Beckers, Jack De Zeeuw en Marcel Hofkens konden er helaas niet bij zijn. De linker kleine teen van Reinhart werd juist gisteren operatief recht gezet. Onze webmaster Dirk, die we wel een dikke pluim mogen geven voor zijn vlotte elektronische mailpen en zijn communicatie weg en weer, is nog tot 18 september in Finland en komt dan weer naar het zuiden van de lage landen.
Eigenlijk is dit verslag een verkorte versie van de inleiding van ondergetekende.
Sim en Jef volgen de zieken uit onze seniorenploeg. Voor hen hebben we trouwens een kaartje klaargemaakt dat iedereen kon ondertekenen om hen veel beterschap te wensen (Roger De Weerdt, Luc Vanheessen, Annemie Segers, Reinhart Wendelen, Marina Aerts, en Martha Nombluez (echtg. Leo Lauwers) die onlangs in een zorgcentrum werd opgenomen).
Sim vindt dat de bestuursploeg zou mogen uitbreiden met vrouwelijke medewerkers om de gendergelijkheid stilaan na te kunnen streven. Ernstige kandidaten kunnen aanschuiven in rijen van twee…
Wij dankten ook Gerrit en Claire die ervoor zorgen dat belangrijke boodschappen per brief verstuurd worden naar de collega’s die geen e-mailadres hebben.

Onze webmaster Dirk krijgt dikwijls excuses binnen voor afwezigheid bij bijeenkomsten die voor alle seniorpixers bedoeld zijn. Blijkbaar denken sommigen dat wat ze naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen door iedereen leesbaar is. Maar dat is niet waar. Wil je in een verslag zoals dit verontschuldigd worden, laat dat dan aan Marcel Huysmans weten.
Je kan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. wel een voorstel voor een weetje sturen, indien een (oud-)collega of een (oud-)leerling een prestatie levert waar we als groep fier op kunnen zijn, zoals publicatie van een boek, optreden in een concert of toneel, organisatie voor een liefdadig doel, overwinning in de Tour de France of het planten van de Belgische vlag op de planeet Mars.

We wilden graag de nieuwe of bijna nieuw-gepensioneerden verwelkomen. Gerrit De Caluwé tekende al present. Berna Alaerts werkt nog even door. Marleen van Reusel onthaalden we al een beetje met appelbollen in januari, toen ze even te laat arriveerde en een opgemerkte gevierde intrede kon maken.

Liv van Sim Daems zorgde voor de hapjes en we dankten haar daarvoor. Dat konden we tastbaar maken met een bloemetje.

Dan volgde een overzicht van de toekomstige activiteiten en die kon je al lezen in de augustusbrief.
Jef Pepermans was aanwezig uit het halfverre Tilburg en beloofde samen met Greet Tubex de muzikale leiding voor de gedachtenisviering van november op zich te nemen.

Uitzonderlijk de eerste maandag van november (4 november) is er om 19 u. de jaarlijkse gedachtenisviering voor de overleden collega’s, met speciale aandacht voor de overleden familieleden van ex-collega’s: Beryl Rhodes (de weduwe van Frans Nombluez), Paul Heyman (vader van Dirk Heyman), Jan Teunen (echtgenoot van Marina Aerts), Rosemarijn Van Mol (de vrouw van Raymond Bilsen) en Nicole Van de Vijver (levenspartner van Rik Verhulst)

’t Veurleste zat quasi vol en aan de tafels werden vakantieherinneringen gecombineerd met gezondheidsberichten om iedereen op de hoogte te brengen.
André Claes wilde er - na een iets mindere periode - opnieuw bij zijn met zijn bewaarengel Astrid. Leo Lauwers verontschuldigde zijn Martha. Simone Bex en Francis De Pauw waren – tegen alle gewoonten in – niet met de fiets gekomen, maar bleken nog wel in vakantiemodus. De seniorpixvrouwen waren wel stevig vertegenwoordigd: Irène De Pauw, Agnes Lieckens, Rita Lamberts, Kristin van Orshagen, Liliane Demuynck, Magda De Decker, Ria Smet (de enige oud-directeur die we ook regelmatig zien opduiken bij seniorpix), Jee Reusens, Marleen Mertens (die bijna-versgepensioneerde Gerrit vergezelde), de gemotoriseerde Myriam Van Bel, Jeanine Kellens, Miren Melis en Daniëlle Claus die we ook al een aantal keren mochten verwelkomen.
De mannengroepjes zaten verspreid over het zaaltje: Jan Huysmans, Paul Reyniers, Jef Deca die net terug was van een stapreis in de bergen van Sankt Moritz (samen met zijn twee zonen), Jan Van Gassen, Leo Jacobs, Gilbert Vanbaelen, Hugo Declerck, Ludo Vorselmans, Polle Janssens, Leo Cools (vorige week op miraculeuze ontsnapt aan de ontploffing achter zijn hoek in Wilrijk), Marcel Van den Broeck (verrezen na een nieuwe opname in de kliniek), René Braem, Rik Verhulst (die zijn plooi opnieuw kwam opzoeken bij de collega’s van weleer), Jos Mariën (die na jaren weer kan wandelen na een chirurgische ingreep), Maurice Verwulgen en Marc Beeckmans (die zijn afbeelding van Pius X tussen de lichtjes miste…). Heel veel blije gezichten die deugd hadden van de gezellige babbels met ex-collega’s…

We zouden blij zijn als jullie zelf nieuwe bezoeken zouden kunnen aanbrengen, want onze bronnen zijn uitputbaar. Wijzelf wel. Ria Smet voegde de daad bij het woord en gaf een stevige voorzet voor een geleid bezoek aan de Polders van Kruibeke, ook voor diegenen die zich moeilijker kunnen verplaatsen. Je hoort er nog van!

Ach ja, Monique Mussely, Paul Reyniers, Etienne Scheir, Frank Daems en Miren Melis, en misschien nog enkele andere actoren die tussen de plooien vielen, zegden wij dank voor hun gewaardeerde medewerking en voorbereiding.

En tot de anderen zegden we: tot ziens in Haasrode bij Materialise in oktober met de werkelijkheidservaring dat wie eerst maalt en betaalt, inderdaad ook mee kan. Op twee dagen was de inschrijvingslijst helemaal vol!

Fotografen van dienst waren Hans Speeleveld en Marcel Huysmans.

Marcel Huysmans

terug naar boven