Huysmans Marcel

° 17.07.1946

† 13.02.2020

leraar technol. opv. / bouwfysica / informatica van 1972 tot 1987 in het H.Pius X - Instituut.

TBS55+ 01/10/2001


 

De veelzijdigheid van Marcel Huysmans’ talenten zijn niet in enkele woorden te beschrijven.

Als ingenieur leerden wij hem op Pius X kennen als de eerste en bekwame leraar technologie in het Vernieuwd Secundair Onderwijs (VSO). Zijn technische bekwaamheid, zijn schrijftalent en levensidealen spreidde hij ten toon in alle mogelijke organisaties die hem ter harte lagen : de nationale leiding van de Chirojeugd kon op zijn talenten rekenen. Zijn dochter werd er nationale voorzitter. Zijn christelijke idealen maakte hij waar op zijn parochie.

Als ‘probleemoplosser’ -lazen wij op zijn overlijdensbericht- maakte hij zich waar als een onverdroten bezieler op al wie op hem beroep deed! Zoals ook en vooral Seniorpix lag hem na aan zijn hart. Dank zij zijn medewerking kon onze vereniging rekenen op gunstige voorwaarden van het gebruik van ‘de Koekoek’ als vaste stek om samen te komen.

Zijn ambitie als leider en onderdirecteur maakte hij waar in de campus van de Mechelse hogeschool O.L.Vrouw van den Ham.

Als schrijver liet hij zich kennen als een fantasierijke verteller en onuitputtelijke schrijver van zijn zogenaamde ‘schuinschrijfsels’ in een door iedereen te lezen weblog . Graag had hij deze uitgegeven in een aangenaam lezende boek, vertelde hij mij.

Zijn kinderen en kinderen waren zijn ‘mannekens’, die hij leerde vechten en volhouden om daar te geraken waar ze willen komen’ lazen wij op zijn gedachtenisprentje. Denies was zijn trouwe ‘varensgezel'.

Marcel, wij waren fier op u om te mogen genieten van je daadwerkelijke hulp en bijstand wanneer het nodig was. Oprechte dank uit de grond van ons hart.

Jef Deca dankt je als echte vriend te mogen ervaren!