Weetjes

219 Quarantaine leeslijst Jef Pepermans

Beste collega’s,

We zitten in de 6de week van het coronaregime en dat beginnen we flink te voelen. Ook al leven we hier in Nederland in een zgn. ‘intelligente lockdown’ met inderdaad iets meer bewegingsvrijheid, de grens met België is dicht en ook ik kan familiebezoek ‘op mijnen bil’ schrijven.

Een van de positieve kanten van de coronamaatregelen is dat we (nog) meer tijd hebben: we moeten toch ‘ín ons kot blijven’. Die tijd kunnen we b.v. besteden aan lezen. Daarom geef ik hieronder een lijst van enkele boeken die je ogen (en je geest) kunnen openen. Je wordt er niet direct vrolijkt, maar je krijgt wel inzicht in hoe het er in onze wereld zoal aan toe gaat. Daarnaast ook een link naar een aantal pakkende reportages van Terre des Hommes over onze grondstoffen: veel stof tot nadenken.

Boeken:

Giridharadas, A .(2009). Waarom de superrijken de wereld niet zullen veranderen. Amsterdam, Uitgeverij Volt.

Gøtzsche, P. (2015). Dodelijke medicijnen en de georganiseerde misdaad. Rotterdam, Lemniscaat.

Hedges, C. (2015). Wages of Rebellion. Penguin Random House Canada.

Pomerantzev, P. (2019 ). Dit is geen propaganda. Amsterdam, Hollands Diep.

Wallace-Wells, D. (2020). De onbewoonbare aarde. Amsterdam, De Bezige Bij.

Wright, R. (2004). Een kleine geschiedenis van de vooruitgang. Amsterdam, Cossee.

 

Website Terre des Hommes:

https://www.ntr.nl/Bodem-in-zicht/384?fbclid=IwAR1e8UH4HzCsbfsU6lIuEMO3cvtzeEHMW6_wMyg-6RrSviV_Kez0i8XZDfA&utm_medium=Email&utm_source=ExactTarget&utm_campaign=&utm_content=Kijk+het+dan+snel+terug!

 

 

Ik stuur jullie veel groeten vanuit Nederland, waar Kris en ik nog steeds in goede gezondheid vertoeven. Ik wens jullie allemaal hetzelfde toe (in België dan). Houden zo!

Beste groeten en veel leesplezier,

Jef Pepermans