Weetjes

142 Een verrassing voor … Elodie

Dit is de titel, beste seniorpixers, van het mooie nostalgische kijk- en voorleesboek van Pascale Waumans en Jan Leunckens. Pascale – lerares plastische opvoeding middenschool en creatieve duizendpoot – heeft samen met Jan – leraar Nederlands middenschool en mede-oprichter van theatergroep Zjakosj – dit boek gemaakt.

In plaats van Elodie te tekenen, ging Pascale gedurende honderden uren aan de slag met naald en draad en met stoffen uit de kringloopwinkel. Elk figuurtje werd met de hand uitgeknipt, op een linnen achtergrond genaaid en van bewegende oogjes voorzien. Jan, sinds enkele jaren auteur, schreef de tekst. Het resultaat is zowel verrassend als betoverend.

Dit kinderboek voor de leeftijd van 4 tot 7 jaar is een aanrader en hét ideale geschenk voor verjaardagen, Sinterklaas, eindejaar … maar vooral op alle momenten het ideale voorleesboek voor ouders, grootouders enz…

Deze uitgave van Kannibaal is reeds te koop in de Standaard Boekhandel en Fnac en op de boekenbeurs(*) waar Pascale en Jan op zaterdag 4 november van 10 tot 12 uur signeren.

Maar jullie hoeven niet zo lang te wachten want op het onthaal op de VIIde Olympiadelaan (bij Claire) en in de Abdijstraat (bij Soumaya) ligt vanaf maandag 16 oktober een exemplaar ter inzage. Als je langs komt bij Claire en je betaalt 22,50 euro dan kan je meteen het boek meenemen. Bellen op het nummer 03/820 66 00 en een exemplaar reserveren kan natuurlijk ook. En uiteraard een mailtje naar Claire (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of mezelf (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) mag ook. Niet twijfelen, gewoon doen!

Met warme groet!

Opagerrit

Gerrit De Caluwé

NB: uiteraard mag je aan Pascale en Jan steeds vragen een extra boodschap in het boek te schrijven.

*De jaarlijkse boekenbeurs gaat door in Antwerp Expo van 29/10 tot 5/11 en van 9/11 tot 12/11