Hierbij kunnen jullie het verhaal lezen van Jolijn, een deelneemster.

Meer dan 200 quizzers genoten van een topeditie!

Lees maar.

 

Farrokh Bulsara. Bijna twee decennia lang wacht het team Doorgetrokken Kaart op het moment om deze naam triomfantelijk op het antwoordblad van de Piustienquiz te krabbelen. Onder onze eervolle quiznaam, een eerbetoon aan de legendarische uitroepen van Pascale Waumans - "Dat is doorgetrokken kaart! Doorgetrokken kaart!" - tijdens de prijsuitreiking anno 2007, treden wij jaar na jaar de arena van de Piustienquiz binnen. Met een dosis zelfrelativering en vastberadenheid als enige metgezellen, streven we slechts naar één doel: een plaatsje in de eerste kolom. Dit jaar, zonder onze vertrouwde kompanen Kim en Pascale, omarmden we Eva en Adriaan als waardige vervangers, waarvoor dank! Pennen in de aanslag, kladpapieren verdeeld, pintjes besteld, lootjes voor de tombola: check!

Dat de Piustienquiz wordt beschouwd als één van de meest vermakelijke en vernieuwende quizzen in het Antwerpse, is geen geheim voor degenen die ooit hebben deelgenomen. Hier geen voorspelbare vragen in voor de hand liggende categorieën. Op Piustien kun je verwachten dat je in de eerste ronde 20 antwoorden met een 'x' moet bedenken en dat je in een volgende ronde op zoek moet naar antwoorden in een folder van den Aldi. En wie in de komende weken in de Speerstraat rondloopt, zal wellicht de link leggen met Nazi-Duitsland. Maar van Farrokh nog geen spoor… Drie uur en acht rondes later strandden we op de 18de plaats: niet onze beste score, maar we zijn er blij mee (toch, Katrien, Jan, Nele, Adriaan en Eva?).

Het deed weer deugd om op Piustien te zijn.  De collectieve inspanning en betrokkenheid van alle personen die aan deze avond hebben meegewerkt, maken van deze school ‘niet zomaar een school’. Van de bedenkers van de vragen, over de talrijke helpende collega’s in de zaal, tot de leerlingen die de drankjes brengen (en vooral die ene leerling die ons ‘osmose’ influisterde): bedankt voor deze zalige avond!

Trouwens, Gerrit, wat denk je van volgende vraag voor volgend jaar:
Wat is de echte naam van Freddie Mercury?

Groetjes
Jolijn