PIVA-BEZOEK op vrijdag 29 maart
Met een rijke voorgeschiedenis sinds 1938 en met intussen diverse schoolstructuur-wijzigingen en bouwwerken aan de Desguinlei wordt in 1976 de PIVA opgericht of 'Het Provinciaal Instituut voor Voedingsbedrijven Antwerpen'.
Een naam die klinkt als een klok in de voeding- restaurant- en hotelopleidingen in het Vlaams onderwijslandschap.
Haast iedereen kent wel iemand die er een dagopleiding of 's avonds een cateringcursus heeft gevolgd, niet? En zo verging het ons ook even op vrijdagmiddag 29 maart, jawel op goede vrijdag.
Neen, geen visje in botersaus maar wel onderstaand menu, klaargemaakt en geserveerd door leerlingen van het vijfde jaar, dus 16-17 jaar oud.
Een fijne ontvangst, goed georganiseerd en mooi gedekte tafels. Vriendelijke en beleefde leerlingen die zeer plichtsbewust 'hun stiel' willen leren o.l.v. bekwame coördinatoren.
De groepsfoto spreekt boekdelen en wij met 'zijn 40' keerden 'meer dan voldaan' huiswaarts.
Oh ja, er gingen ook vele stemmen op om jaarlijks een vergelijkende studie met bezoek te maken van dergelijke restaurant- en hotel opleidingen in Vlaanderen... Wie kan hier tegen zijn?
Met de beste groeten
Marleen Mertens
MENU (met eerst een aperitief, een amuse gueule en nadien aangepaste wijnen)
Zalmtartaar
allergenen: vis, melk, ei
Soepje van radijsloof, waterkers en granaatappel
noten, selderij, melk
Varkenshaasje, groentekrans met kroketten
ei, melk, selderij, sulfiet, gluten, lupine
Aardbei dessert
noten,gluten,ei,melk,lupine