130 2015 Verloren Maandag in de Koekoek

ONDER HET MOTTO van ‘je wordt maar graag gezien…als je je laat zien’ opende jef zijn worstenbroodwens(50) en ook de appelbollen-eters(35) op onze tweede maandag van januari.

En ze stroomden toe, onze ‘grüngblaaivers’ van Pius X. Een tiental verontschuldigden zich met opgewekte wensen : ‘wij mensen zijn als engelen, met maar één vleugel. Als we elkaar goed vasthouden, kunnen we vliegen.’ (Herwig Boumans)

‘Geluk is houden van wat je doet en doen waarvan je houdt…snoepers wens ik de geur van versgebakken brood, verse koffie met een croissantje op zondagmorgen, spekpannenkoeken met stroop en koude chablis of roze champagne waarvan de bubbels overvloedig zijn. Als dat niet genoeg is, wens ik jullie dagelijks een warm welkom, luie zondagen, warme douches of lavendelolie in een warm bad, wollen sokken tegen koude voeten en iemand die even op je rug krabt als je arm iets te kort is’ (Marcel Huysmans)

‘Warmte tijdens koude dagen, licht tijdens donkere dagen, rust tijdens drukke dagen en kleur tijdens grijze dagen’ (Marcel Hofkens)

De tekst van Hugo Van Dienderen was een muzikale wens : ‘Onmogelijke droom’ van Ramses Shaffy… ‘dat de mens die in Liefde gelooft, de macht van een wapen kan breken, voor een droom is geen hemel te hoog!’

Wij herdachten onze overleden collega’s van de laatste maanden : Frans Nombluez, Karel Raeymakers en Jan Schuerewegen met een minuutje stilte…

Wij maakten kennis met enkele opvallende ‘leer-krachten’ o.a. ‘onze grande Dame Liliane’ die op 19 december een punt achter haar carrière zette. De afbeelding van de H.Pius-X mag ze kussen in september !
Gommer Van Rousselt herstelt van een heupoperatie maar was aanwezig met de nodige steun!
Marcel Van den Broeck, onze ouderdomsdeken kwam ons nog groeten na zijn Noorderlaan-receptie!
MYRIAM (vrouw van Reinhart) en MYRIAM (Van Bel) herstellen van een heel-kundige operatie. Wij wensen hen een ge-zon-d herstel!

De Vaganten zijn ‘Verre van versleten’ : op 26 april 2015 de laatste keer te beluisteren in zaal Elckerick.

En ze stroomden toe, ook onze nieuw-gepromoveerden…verbroederden met meer dan 50 aanwezigen onder applaus van de Radetzky March!

De inhoud en het decibelgehalte van de gesprekken waren in openlucht te beluisteren!

Ook een verrassingsaanval van Gerrit met 2 actieve collega’s kwamen met tromgeroffel het 100 jarig bestaan aankondigen van het ‘H.Piustieninstituut’ (meer nieuws volgt later!)

Onze vrijwillige hulpverleners staken zich niet weg onder de tafels : Reinhart Wendelen, Marcel Huysmans, Monique Mussely, Paul Reyniers, Maurits Verwulgen, mijn vrouw…of vergeet ik iemand? Paul Ielegems fungeerde als fotograaf!

De afwezigen hadden dus weer ongelijk maar blijven uitgenodigd op onze volgende activiteiten :

9 februari :aan de ingang van de Abdij van Westmalle 13.30u

9 maart : Koekoek,

11 mei : Bisschoppelijk Paleis 14u,

8 juni : personeelsfeest

Marcel en ondergetekende sloten de deuren (19u) en ‘toen werd het stil!’

jef deca

terug naar de bovenkant van de pagina